Co myślicie na temat nadania jednej z ulic Szczebrzeszyna imienia Józefa Brandta - światowej sławy artysty malarza, który urodził się naszym miasteczku ???
Ja jestem za. Potrzeba nam takich wzorców, a jak są powszechnie używane to je zapamiętujemy i czasem obije się nam o uszy "kto to". Wstyd się przyznać, ale ja nie wiedziałam, że Brandt urodził się w Szczebrzeszynie.
Właśnie, niewiele osób wie że Józef Brandt urodził się w Szczebrzeszynie, dlatego warto nazwać jedną z ulic w miasteczku jego imieniem, żeby w ten sposób zaakcentować pochodzenie artysty. Dotychczas ciężko było przekonać mieszkańców jakiejś ulicy na zmianę nazwy, bo wiązało się to z wymianą dokumentów (dowód osobisty, paszport) - a to kosztowało. Chociaż teraz za wymianę dowodu nic się nie płaci, to wykonanie nowych zdjęć jednak coś tam kosztuje.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby nazwanie ulicy Brandta którejś z nowo powstałych uliczek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum